Wij staan voor inclusiviteit en diversiteit en willen samenwerken om dit in het onderwijsprogramma een duidelijke plek te geven.

Nederland huisvest vele culturen. Toch zien we die diversiteit vaak niet terug op onze schoolpleinen. Onbegrijpelijk. Want hoe moeten onze kinderen leren samenleven als ze elkaar niet eens tegenkomen? Wat betekent dat voor de manier waarop ze later samenleven in een wereld van steeds meer gescheiden bubbels en polarisatie?

Global DreamWeb is een initiatief om die impasse te doorbreken. Wij roepen schoolbestuurders, schoolleiders  en docenten op, die zich verbonden voelen met dit thema, om een kernploeg van voorlopers te creëren die ervoor gaat zorgen dat leerlingen van verschillende achtergronden elkaar gaan ontmoeten. Natuurlijk gebeurt dit al, alleen is het belangrijk om de schaal te vergroten en een cultuur van inclusiviteit te bewerkstelligen.

Wat gaan we doen?

Be an Insider: Het creëren van een curriculum burgerschap, kunst & cultuur voor docenten burgerschap en docenten die met kunsteducatie werken, op basis van de leiderschapsmethodiek van Global DreamWeb.

Peace Walk: Een kunstroute vol zintuigelijke ervaringen voor docententeams en leerlingen om een levendige discussie en bewustwording over inclusiviteit en een gelijkwaardige ontmoeting op gang te brengen.

Uitwisseling van schoolklassen rondom een gezamenlijk thema, zoals vluchtelingendag, Internationale vredesdag. Bekijk hieronder filmpjes van eerdere uitwisselingen.

DocentenWeb: Een community van docenten die getraind zijn in het curriculum burgerschap, kunst & cultuur. Bekijk ons vorige DocentenWebprogramma.

Vrijwillige programma manager – 16 uur in de week

Neem je graag de leiding in het uitwerken en begeleiden van een curriculum, waar de nadruk ligt op verbinding, diversiteit, burgerschap en kunst?

Wil jij bijdragen aan impactvolle projecten in het VO waarin jongeren zichzelf leren ontdekken en zich inzetten voor hun omgeving?

Dan zoeken wij jou!

Nederland huisvest vele culturen. Toch zien we die diversiteit vaak niet terug op onze schoolpleinen. Global DreamWeb is een initiatief om die impasse te doorbreken.

Wij zijn op zoek naar iemand die: 
– Samen met docenten een curriculum samenstelt, waarbij burgerschap, persoonlijk leiderschap en cultuur-overbrugging centraal staan
– Uitwisseling tussen schoolklassen organiseert
– Actieve docenten enthousiasmeert en het netwerk uitbreidt

Je kwaliteiten
– Ervaring in het onderwijs – bij voorkeur middelbare scholen
– Projectmatig werken
– Je bent een echte doener
– Je houdt van netwerken en het onderwijs
– Je staat voor inclusiviteit en burgerschap

Wat bieden wij
– Samenwerken met een team van geïnspireerde docenten en kunstenaars in en rondom Amsterdam.
– We beginnen onze samenwerking op vrijwillige basis. Wanneer we voldoende fondsen aantrekken, kan deze functie in de toekomst mogelijk ook deels betaald worden.
– Reiskosten vergoeding

Geinteresseerd?

Stuur je motivatie en cv naar: niels@globaldreamweb.org

Peace Challenge 2019

Read more about Peace Challenge 2019

Peace Challenge 2018

Read more about Peace Challenge 2018

Huygens en BNC 2017

Read more about this program

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela