Wij staan voor inclusiviteit en diversiteit en willen samenwerken om dit in het onderwijsprogramma een duidelijke plek te geven.

Nederland huisvest vele culturen. Toch zien we die diversiteit vaak niet terug op onze schoolpleinen. Onbegrijpelijk. Want hoe moeten onze kinderen leren samenleven als ze elkaar niet eens tegenkomen? Wat betekent dat voor de manier waarop ze later samenleven in een wereld van steeds meer gescheiden bubbels en polarisatie?

Global DreamWeb is een initiatief om die impasse te doorbreken. Wij roepen schoolbestuurders, schoolleiders  en docenten op, die zich verbonden voelen met dit thema, om een kernploeg van voorlopers te creëren die ervoor gaat zorgen dat leerlingen van verschillende achtergronden elkaar gaan ontmoeten. Natuurlijk gebeurt dit al, alleen is het belangrijk om de schaal te vergroten en een cultuur van inclusiviteit te bewerkstelligen.

Wat gaan we doen?

Be an Insider: Het creëren van een curriculum burgerschap, kunst & cultuur voor docenten burgerschap en docenten die met kunsteducatie werken, op basis van de leiderschapsmethodiek van Global DreamWeb.

Peace Walk: Een kunstroute vol zintuigelijke ervaringen voor docententeams en leerlingen om een levendige discussie en bewustwording over inclusiviteit en een gelijkwaardige ontmoeting op gang te brengen.

Uitwisseling van schoolklassen rondom een gezamenlijk thema, zoals vluchtelingendag, Internationale vredesdag. Bekijk hieronder filmpjes van eerdere uitwisselingen.

DocentenWeb: Een community van docenten die getraind zijn in het curriculum burgerschap, kunst & cultuur. Bekijk ons vorige DocentenWebprogramma.

Vacature vrijwillige projectleider

Wij zijn op zoek naar een vrijwillige projectleider die zich betrokken voelt bij de thema’s kunst, cultuur en burgerschap op middelbare scholen.

Global DreamWeb staat voor: Op een kunstzinnige manier jongeren met een verschillende achtergrond met elkaar verbinden. Vanuit jezelf, met de ander en in de wereld.

Samen met een team van vrijwilligers hebben wij ons de laatste jaren gericht op Nederland en Libanon. Onze grondlegger gaat zich de komende tijd meer op Libanon richten, dus zijn we op zoek naar een collega om onze Nederlandse programma’s verder te brengen.

Onze stichting kan zich voorstellen dat gepensioneerde onderwijsmensen geinteresseerd zijn in ons team en deze rol.

We beginnen graag onze samenwerking op vrijwillige basis. Wanneer we voldoende fondsen aantrekken, kan dit in de toekomst mogelijk ook deels betaald worden.

Als jij projectmatig kan werken, een echte doener bent, houdt van netwerken en het onderwijs en zeker staat voor inclusiviteit en burgerschap. Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Stuur je motivatie en cv naar info@globaldreamweb.org of solliciteer via Linkedin

Peace Challenge 2019

Read more about Peace Challenge 2019

Peace Challenge 2018

Read more about Peace Challenge 2018

Huygens en BNC 2017

Read more about this program

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.” – Nelson Mandela