Wij zoeken docenten die staan voor inclusiviteit en diversiteit en willen samenwerken om dit in het onderwijsprogramma een duidelijke plek te geven.

Nederland huisvest vele culturen. Toch zien we die diversiteit vaak niet terug op onze schoolpleinen. Onbegrijpelijk. Want hoe moeten onze kinderen leren samenleven als ze elkaar niet eens tegenkomen? Wat betekent dat voor de manier waarop ze later samenleven in een wereld van steeds meer gescheiden bubbels en polarisatie?

Global DreamWeb is een initiatief om die impasse te doorbreken. Wij roepen schoolbestuurders, schoolleiders  en docenten op, die zich verbonden voelen met dit thema, om een kernploeg van voorlopers te creëren die ervoor gaat zorgen dat leerlingen van verschillende achtergronden elkaar gaan ontmoeten. Natuurlijk gebeurt dit al, alleen is het belangrijk om de schaal te vergroten en een cultuur van inclusiviteit te bewerkstelligen.

Wat gaan we doen?

Global DreamWeb heeft leiderschapstraining ontwikkeld voor jongeren die bestaat uit twee modules en eindigt met een uitwisselingsproject voor leerlingen van verschillende scholen. Wij zijn op zoek naar docenten die deze training verder willen ontwikkelen en hun eigen inbreng willen geven, omdat wij vertrouwen op de collectieve wijsheid.  En om uiteindelijk deze training in de praktijk willen brengen.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op via info@globaldreamweb.org

“Education is the key to unlocking the world, a passport to freedom.” – Oprah Winfrey